5

scris de:
Calin

La revedere Launchcast

04.02.09

launchcast-moareProbabil ca stirea umbla de mult, eu abia acum citesc despre ea. Launchast este (sau a fost) un serviciu yahoo interesant prin natura lui – un post de radio personal creat din preferintele fiecarui user. Nu stiu exact data de aparitie, dar noi am fost fani ai acestui produs de mai bine de 2 ani.
Plusuri:
-Puteai asculta muzica preferata insa intr-un sistem radio – fara playlist predefinit – el se crea pe parcurs dupa notele date de tine diferitilor artisti, melodii sau genuri muzicale – ceea ce il facea o alegere buna pentru un post de radio “de munca” – noi ne facusem un plan de preferinte general care incorpora alegerile fiecaruia.(conform spuselor yahoo – odata pornit radio-ul nu iti va servi aceeasi melodie de 2 ori – desi imi permit sa nu fiu de acord)
-Accesibil prin contul de yahoo si configurat in maxim 5 minute.
Minusuri:
-Skip limitat
-Reclama sacaitoare, daca nu plateai – varianta pe care am luat-o in calcul dar pe care nu am putut s-o punem in practica: abonamentele erau limitate pentru utilizatorii din america de nord.
-Accesibil doar prin IE – platforma folosea Windows Media Player.

Moare de tot sau va fi inlocuit?
Raspunsul e undeva pe la mijloc – dupa mine moare de tot – dispar toate selectiile facute de tine, deci ideea unui radio personal ( 2 dintre noi aveau deja peste 300 de note acordate si faceam cu randul pe zile, ca statii pe care le ascultam). Toata ideea este inlocuita cu Radioul CBS – cu stiri, sport si alte ale. Bleah! Totusi ni se serveste o mica prajitura: CBS o sa ia in calcul, in viitor :)) , citirea preferintelor fiecarui user pentru a face totul un pic mai personal. Totusi tot de o mare supa vorbim.

Ne resemnam dar intrebarea vine si nu poti sa nu-i dai curs: DE CE? – DE CRIZA? Ce-mi pare rau cel mai mult este ca desi am votat singurele trupe romanesti pe care le-am gasit in baza lor de date n-am reusit sa schimbam nimic. Daca existau destule cereri pentru o melodie, Yahoo urma sa cumpere drepturile de autor si ne puteam bucura fiecare in partea de sunetele cunoscute venite via Launchcast.

Ca si concluzii:
1.Ne mutam de tot pe alte servcii ca LastFm, sau Deezer SmartRadio.
2.Nici in SUA votul nostru nu conteaza. Ne pare rau HIQ si O-zone 😉

Citeste ce zice Yahoo

PS: Aflu ca si la Itunes lucrurile se schimba

1 comentariu        legatura permanenta, flux RSS comentarii
  1. Maarten Sikk says:

    Daca tot doresti sa faci un post de radio, de ce nu iai un server si iti faci propriul post de radio ? cumperi un domeniu si te-ai scos !:)

Comentarii

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.