5

scris de:
Calin

Ministerul Turismului vs The Whitehouse

08.05.09

ministerul_turismului_vs_whitehouseImi propusesem sa nu mai scriu despre furturi facute in web-ul romanesc. Totusi nu pot sa nu ma simt ofensat cand vad ca acesta se practica si pentru website-ul unei institutii. Poate sunt naiv si multi ar zice ca zona politica si administrativa este cea mai deschisa pentru acest gen de activitate – totusi speram ca macar pentru ceva care este foarte vizibil acest lucru sa nu aiba loc- iata insa ca el se intampla si are loc in vazul lumii intregi, nu doar pentru deliciul romanilor. Stiam de cand am lucrat pentru MTS – ca si site-ul Ministerului Turismului este in lucru – din perioada in care m-am documentat, incercand sa vad ce se face si ce nu se face, vizual, pentru un site de institutie guvernamentala. Tot de atunci stiu si noul site al Casei Albe – care devenise un punct de referinta, vorbindu-se pe multe site-uri si bloguri din domeniul webdesignului de “schimbarea”(“change”)  adusa si in acest domeniu de echipa noului presedinte american. In demersul crearii designului MTS am fost si eu influnetat de unele aspecte noi atinse prin design de website-ul whitehouse.gov. Se pare insa ca cei care au lucrat la site-ul Ministerului Turismului au fost acaparati cu totul de solutia “whitehouse”. Ma opresc aici, nu vreau sa scriu acest articol pentru a jigni pe cineva, totusi sunt destul de ambalat de acest subiect – si ma simt JIGNIT ca cetatean al Romaniei – NU PUTEM SA FACEM NIMIC ORIGINAL? NICI SLOGAN ORIGINAL ( furat de la cehi din cate imi aduc aminte) NICI WEBSITE ORIGINAL. Urat : ROMANIA THE LAND OF THEFT!

In continuare niste printscreen-uri “graitoare”…

Get Adobe Flash player

ministerul turismului vs the whitehouse header

ministerul turismului vs the whitehouse footer

7 comentarii        legatura permanenta, flux RSS comentarii
 1. ishima says:

  Dar e irelevant, eram doar curios 🙂

 2. ishima says:

  Din surse sigure stiu ca e lansat la peste o luna dupa ca a fost lansat MT

 3. Calin says:

  Ce pot zice mai mult – citeste mi bine post-ul de sus … apropo site-ul MT a aparut dupa MTS, nici daca vroiam nu stiam ca ei o sa-l faca cum l-au facut … poate doar Mama Omida – mai sti?

 4. ishima says:

  Nu vreau sa fiu rau dar site-ul MTS din portofoliul vostru este cam in acceasi situatie si e facut dupa cel al MT 🙂

 5. Calin says:

  Este adevarat – clienti care vor ceva deja existent copiat exista, poate chiar mai multi decat cei care vor ceva original – insa aici e vorba de principii. Daca vei sa te manjesti cu rahat o faci – daca nu, tot ce poti sa faci e sa le zici nu – nu fac asa ceva si sa incerci sa le propui altceva. Sunt de parere ca decat sa te injosesti si sa copiezi cum se intampla la MT mai bine zici pas, cu un buzunar mai gol dar macar cu capul sus. Problema si mai agravanta este ca aici vorbim de un site care ar trebui sa ne reprezinta si in ultima instanta clientul sunt eu…

 6. artistu says:

  atat ii duce mintea, atat fac. Doar ca ei nu inteleg ca un lucru profesionist se face lucrand profesionist. 🙁

 7. toma says:

  Se prea poate ca cei care au facut designul sa nu aiba nici o vina, ci pur si simplu persoana care s-a ocupat de proiect din cadrul MT sa fi spus: “Asa vrem, exact ca ala de la Casa Alba”.
  Si oamenii care au facut designul au zis: “Pai nu e original, noi suntem designeri si d-aia ne platiti, sa venim cu ceva nou”.
  Si MT a zis: “Noi asa o sa-l facem. Daca vreti sa luati voi banii bine, daca nu gasim pe altcineva”

  Nu, n-am facut io designul acolo, insa am avut astfel de clienti si sunt mai mult ca sigur ca si voi.

Comentarii

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.