5

scris de:
Peter

Oracle cumpara Sun Microsystems

21.04.09

sun_oracle_joiningIntr-o noua incursiune in lumea virtuala am poposit pe aceasta pagina pentru a afla ca, in perioada de criza, se fac cumparaturi de lux. Mai exact Oracle a cumparat Sun Microsystems pentru 7.4 miliarde de dolari. Prin aceasta tranzactie Oracle vrea sa transforme divizia hardware de la Sun Microsystems intr-o divizie profitabila.

Aceasta tranzactie muta Oracle mai aproape de o lupta directa cu Microsoft, IBM si HP dupa ce acestia din urma puteau fi potentiali cumparatori ai Sun Microsystems ,se “aude” (nu la noi, pentru ca suntem prea departe) cum ca IBM ar fi inaintat o oferta de 9.40 dolari pe actiune, dar Sun Microsystems a refuzat pentru Oracle ce ofera 9.50 dolari pe actiune. Noua ni se pare un “mariaj” cu foarte mare potential, iar prietenul nostru Maximilian (un mare jucator la bursa) recomanda tuturor sa nu mai viseze ce ar face ei cu 7.4 miliarde de dolari sau ca aceasta frumoasa suma probabil ar scoate Romania din criza pentru ca nu are rost sa ne amagim. Suntem curiosi, totusi, care va fi primul produs lansat de aceasta noua “familie”.

In consecinta concluziile sunt urmatoarele:

Dan: “Se merge catre o comasare a pietei in timp de criza, se incearca crearea de mamuti pentru a face fata provocarilor financiare.”

Suzana:“Sunt curioasa ce se va intampla cu MySQL.”

Ciprian:“Super.”

Calin:“Sunt curios daca pe viitor produsele software Sun vor ramane Open Source sau nu.”

Naf(Alexandru):“In primul rand: e vorba de gagici?”.


1 comentariu        legatura permanenta, flux RSS comentarii
  1. iMunteanu says:

    Se strica gratuitatea in lumea asta a corporatiilor. O sa ajungem sa platim si aerul respirat.

Comentarii

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.