5

scris de:
Calin

Promo Pro Tv vs Lacoste Future

05.04.09

protv-vs-lacostePe data de 29 mai 2008 – site-ul Lacoste Future este decretat ca “site of the day” pe the fwa. Mi-a placut inca de la inceput site-ul, nu pentru ca ar fi prezentat ceva nou ca stil de afisare a informatiei, site-urile full video fiind de mult prezente in peisaj, ci pentru efectele speciale realizate pentru prezentarea viitorului echipamentului si sportului de tenis in viziunea Lacoste.

Pana aici nimic iesit din tipare. Totusi la ceva timp – pe pro tv apare un spot de promo care prezinta acelasi stil de imbracaminte, miscare a atletului – ba chiar preia si din efecte folosite pentru paleta de tenis si stilul de joc.

Am avut de mult timp in draft acest articol si n-am vrut sa-l public pentru ca nu aveam la indemana dovada incriminatoare. Pot spune ca este pana in acest moment unul dintre cele mai grele articole pe care le-am scris – mi-am oprit chiar o sambata si am stat lipit de tv, obligadu-ma sa ma uit la toate reclamele care curgeau siroi pe pro tv – doar doar o sa reusesc sa pozez cateva cadre din acel spot. Ma declar invins, pentru ca se pare ca de vreo  luna pro tv a schimbat promo-urile si cel cu tenis a fost scos din grila. Totusi nu pot lasa subiectul sa-mi scape – asa ca voi apela la memoria voastra vizuala – urmand sa decideti voi daca putem vorbi de un furt de imagine si animatie sau doar de o “pura coincidenta”.

Astept parerile voastre!

1 comentariu        legatura permanenta, flux RSS comentarii
  1. Richard says:

    Interesant postul, remarcasem si eu “asemanarea” si, mai mult decat atit, am amanat o gramada sa scriu pe blog despre acest subiect pentru ca niciodata nu eram pregatit cu telefonul sau cu aparatul foto ca sa imortalizez cadrul de pe ProTV. Foarte amuzant contextul, si situatia in sine (coincidenta)! Spotul nu a fost scos de pe ProTV – l-am revazut chiar aseara si iarasi mi-am reprosat ca nu l-am capturat cu ocazia asta … bine ca s-a scris totusi despre faza asta usor penibila, se pare ca oamenii care au facut id-ul de post “adora” sa se inspire, uitand de granitele dintre inspiratie si copy-cat 🙂 La un moment dat mi se parea atit de evidenta asemanarea, incat banuiam ProTV-ul cum ca ar fi facut cine stie ce deal-uri de promovare subliminala a Lacoste in sezonul estival … Anyway, cine mai stie care-o fi adevarul? :))

Comentarii

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.